Waarop moet je letten als je gordijnen koopt?

Bij een verhuizing zal het jou wel eens voorgekomen zijn dat je geen keuze weet te maken voor de juiste raamdecoratie. Tegenwoordig is het aanbod grenzeloos en de keus is oneindig veel. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor gordijnen, coole luiken, shutters of een rolgordijn. Deze raamdecoraties hebben allemaal 1 doel en dat is namelijk de privacy. In dit artikel zullen wij het alleen hebben over het gordijn en waarop je moet letten als je het gaat kopen.

Gordijnen

Gordijnen zorgen niet alleen voor warmte en sfeer in het huis, maar maken het interieur ook helemaal af. Natuurlijk hebben gordijnen meerdere functies zoals zorgen voor verbetering van de geluiden in de ruimte, het tegenhouden van zonnestralen, biedt privacy aan, isoleert de kamers etc… Verder hebn je gordijnen in verschillende soorten zoals overgordijnen, in-between gordijnen en transparante gordijnen. Naaste deze soorten heb je ook nog andere varianten. Zo heb je bijvoorbeeld plisségordijnen, sillhouettes, vouwgordijnen en jaloezieën.

Waarop moet je letten?

Wanneer je op zoek gaat naar gordijnen ben je genoodzaakt om te kiezen voor een stof die goed past bij jouw interieur. Indien je een rustig interieur hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor borduurwerk of gordijnen met motieven die voor meer kleuren zullen zorgen. Heb je een druk interieur? Dan kan je voor uni kleuren kiezen. Wil je dat jouw kamer een luxe look heeft? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor kamerhoge gordijnen met dubbele plooi. De plooi zal ervoor zorgen dat de gordijnen dikker dan normaal zullen lijken en kolossaal vallen. Het is altijd goed om rekening te houden met de ruimte die jij hebt. Verkeerde gordijnen kunnen je ruimte kleiner laten lijken.