Voordelen keramische vloer ten opzichte van pvc vloer

Voordelen keramische vloer ten opzichte van pvc vloer

Keramische vloer vs pvc vloer: voordelen

Als het aankomt op vormen van vloerbedekking is er vandaag de dag natuurlijk enorm veel keuze. Zo kun je kiezen voor een laminaatvloer, een pvc vloer, tegels en nog veel meer. Pvc vloeren en keramische vloeren zijn hiervan erg populaire keuzes. Alhoewel beide vloeren hun voor- en nadelen hebben, zijn er verschillende redenen dat de keramische vloer wat opvallende voordelen heeft ten opzichte van de pvc vloer. In dit blog zetten we wat voordelen van de keramische vloer ten opzichte van de pvc vloer op een rijtje.

Meer vormvast

Eén groot nadeel van pvc dat vaak wordt genoemd is dat het slechts een paar millimeter dik is en daarmee erg flexibel. Als er bijvoorbeeld wat ongelijkheid in de ondervloer zit, is dit vrijwel meteen zichtbaar. Daarnaast moet de ondervloer ook erg droog zijn omdat pvc anders los kan komen en ook weer kan vervormen. Omdat keramische tegels zijn gebakken op erg hoge temperaturen, zult u hier met deze tegels geen last van hebben.

Meer waterbestendig

Pvc vloeren zijn dan misschien vochtbestendig, maar dat is zeker niet hetzelfde als waterdicht. Het is dus zeker geen ramp als er water op een pvc vloer terechtkomt. Het wordt echter wel een probleem als je bijvoorbeeld pvc gaat gebruiken in de badkamer en de vloer stelselmatig in contact komt met water. In dat geval kun je beter voor keramische tegels gaan. Deze kunnen namelijk aanzienlijk beter tegen water. Daarnaast een keramiekvloer behandelen ook een stuk makkelijker.

Meer slijtvast

Een pvc vloer heeft in principe altijd een slijtvaste toplaag. Deze is altijd krasbestendig, maar zeker niet krasvast. Omdat een pvc vloer zachter is dan een vloer van keramische tegels, is deze meteen minder goed bestand tegen krassen en andere vormen van slijtage. Hier moet je dus extra goed op letten als je gaat slepen met meubels. Keramische tegels zijn daarentegen erg hard en daarmee slijt- en krasvast. Hierdoor zien keramische tegels er na jaren nog steeds als nieuw uit.

Meer weten over interieur?

Wil je meer weten over interieur en de voordelen van verschillende soorten vloeren? Dan vindt u ongetwijfeld nog meer interessants op onze blogpagina.