Duurzame vloer

Duurzame vloer

Duurzame en milieubewuste vloer

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis op een milieubewuste en duurzame manier in te richten. Eén van de dingen waar steeds meer mensen op letten in dit geval, is de keuze voor een duurzame vloer. In dit blog vertellen we je meer over het kiezen voor een duurzame vloer. Lees snel verder.

Vloer die lang meegaat

De meest duurzame optie voor vloerbedekking is vaak een vloer met een lange levensduur. Daarnaast zijn er ook nog andere factoren die meespelen met hoe milieuvriendelijk een vloer is. Zo dient een milieuvriendelijke vloer ook milieuvriendelijk vervoerd te worden. Daarnaast moet een vloer ook onderhouden worden met één of meerdere soorten schoonmaakmaterialen. Kies hiervoor dan ook een vloer die schoongehouden kan worden met enkel en alleen milieuvriendelijke materialen. Over het algemeen is er niet één specifieke vloersoort die het meest milieubewust is. Het is vooral belangrijk om te kiezen voor een vloer die bij de locatie en de ruimte past. Denk maar aan een vochtbestendige vloer in de keuken bijvoorbeeld.

Milieubewust kiezen: tips

Wil je een milieubewuste en duurzame vloer kiezen? Dan hebben we hier een paar handige tips voor je:
  • Ga van tevoren na aan welke eigenschappen de vloer moet voldoen. Ga dan voor het materiaal dat hierbij past.
  • Kies een vloer waarbij al tijdens het productieproces rekening wordt gehouden met het milieu. De marmoleumvloer is hier een goed voorbeeld van.
  • Onderhoud je vloer goed. Hoe langer de vloer meegaat, des te beter het is voor het milieu.
  • Kijk eerst wat de opties zijn voor het herstellen van je oude vloer voordat je een nieuwe koopt.
  • Lever je oude vloer altijd in bij de milieustraat. Zo weet je zeker dat hij op een milieuvriendelijke manier verwerkt wordt.
Wil je meer inspiratie op het gebied van wonen? Lees dan nog wat meer van onze blogs ter inspiratie.