Populair bij EIKENvakman; de eiken tafelpoot ‘landelijk’.

EIKENvakman.nl is een gespecialiseerde webshop in eikenhout producten voor binnen. De basis van onze online collectie betreft een ruime collectie eiken bladen en eiken tafelbladen, maar ook vindt u bij ons prachtige tafelpoten van eikenhout & staal. In een serie blogartikelen vertellen wij u wat meer over populaire producten. Dit keer gaan we dieper in op de landelijke tafelpoten (set) van EIKENvakman.nl: Prachtige eiken tafelpoten met een landelijke uitstraling, ideaal geschikt voor een eiken tafel binnen een ‘landelijke & sfeervolle’ inrichting!

Specifieke afmetingen van de landelijke eiken tafelpoot:

De eiken landelijke tafelpoten zijn 96 cm breed aan de bovenzijde (breedte van de montageplaat) en 86 cm aan de bovenzijde. Daarnaast heeft deze tafelpoot de ‘standaard tafelpoot’ hoogte van 72 cm, zodat deze in de meeste gevallen direct een juiste hoogte heeft! De eiken balk in het midden van de tafelpoot is 53 cm hoog, 16 cm breed en 8 cm dik. De 4 balkjes aan de zijkanten zijn 37 cm lang, 7 cm breed en 4 cm dik. De onderkant van de poot is 12 cm hoog.

Uw eiken tafelpoot is door ervaren houtbewerkers met zorg en vakmanschap vervaardigd. Deze tafelpoot is vervaardigd uit geschaafd massief rustiek eikenhout (bevat noesten & scheurtjes), waarbij delen van circa 2 cm verlijmd worden tot eiken delen in de juiste dikte voor deze tafelpoot. Het rustieke eikenhout is kunstmatig gedroogd (kd 12%), ideaal geschikt voor binnen dus. KD 12% eikenhout zal bij binnen plaatsing, uitgaande van een normale en stabiele situatie op het gebied van temperatuur en vochtgehalte, niet tot nauwelijks meer werken (krimpen, uitzetten, vervormen, scheuren). Uw eiken tafelpoot wordt door ons niet behandeld. Wij leveren onze eiken tafelpoten onbehandeld (blank) uit, oftewel geschuurd met lichte korrel (finish). In het geval van binnen gebruik adviseren wij altijd om uw tafelpoot te behandelen. Doe dit op korte termijn na ontvangst en zorg ervoor dat u het product volledig behandeld. Populaire behandelingsmethoden van onze eiken tafelpoten zijn oliën en lakken.