Kussens op maat laten maken?

Wist je dat je kussens op maat kunt laten maken? Dit is enorm handig voor bijvoorbeeld je tuinbank, loungeset, of voor een meubel binnen. Je wil natuurlijk lekker zitten en het is een investering die (als het goed is) lang genoeg meegaat. Je zorgt hiervoor ook dat je niet telkens andere kussens hoeft te kopen, je hebt namelijk al meteen kussens in je eigen stijl en speciaal voor jou gemaakt. Je kunt ook een kussen op maat laten maken als er simpelweg geen kussens zijn in de maat die jij graag wil bestellen. Ook kun je vaak bij het kiezen voor kussens op maat zelf materialen samenstellen.

Tuinkussens op maat laten maken

Je hebt een mooie tuin, geïnvesteerd een leuke tuinset of loungeset en nu wil je nog de puntjes op de i zetten: fijne tuinkussens op maat laten maken om in de achtertuin ook écht te kunnen relaxen op de loungebank. Dan is het natuurlijk erg fijn als er kussens zijn die niet snel verslijten, verkleuren of andere matige kwaliteit kenmerken vertonen. Het op maat laten maken van de tuinkussens kan dan een goed alternatief zijn. Ook als je bijvoorbeeld snel last hebt van je rug of andere lichamelijke klachten hebt, kan dit wellicht erg helpen.

Voordelen kussens op maat

Naast eerder genoemde voordelen zijn er nog meer voordelen op te noemen voor het laten maken van kussens op maat. Doordat het gepersonaliseerd is aan jouw stijl en wensen, past het ook meteen bij het interieur en hoef je hier niet te veel mee bezig te zijn. Ook is het origineel: het is net even anders dan wanneer je een volledig setje koopt. De loungestoel of het meubel binnen past natuurlijk al bij jouw stijl als het goed is, maar toch geef je er een extra personal touch mee. 

Vergeet niet hier op te letten

Het spreekt misschien voor zich, maar let er goed op dat je kiest voor kussens met een materiaal dat ook echt geschikt voor buiten is, als de kussens voor buiten bedoeld zijn. Het zou namelijk enorm zonde zijn om voor het verkeerde materiaal te gaan. Houdt er ook rekening mee dat als het gaat om kussens op een loungebank, dat hier waarschijnlijk ook op gegeten en gedronken wordt. Heb je een overkapping? Dan ben je wellicht wat vrijer in het kiezen van materiaal. Heb je geen overkapping? Ga dan voor materiaal die hier eventueel tegen kan.

Wil je naast dat je er al een persoonlijke touch aan geeft ook mee gaan met de trends? Een landelijke stijl en geborduurd materiaal is erg in dit jaar. Ook doe je het goed met zachte naturel kleuren. Ook groen is erg in dit jaar, zowel de kleur als in de zin van duurzaamheid: ga bijvoorbeeld voor duurzaam materiaal als dit mogelijk is. Of ga juist voor kleurrijk, dat is ook in dit jaar.