Een krabpaal kat: dat spaart je meubels!

Katten doen niets liever dan hun nagels scherpen. En dan bij voorkeur aan jouw meubelen. Ik kan me zo voorstellen dat je daar niet altijd even gelukkig van wordt. Maar er is een oplossing. Online een krabpaal kat bestellen en je kat zal je meubels niet eens meer zien. Deze krabpalen zijn er in verschillende soorten en maten. Gemaakt van verschillende materialen. Een enkele krabpaal of een compleet krabpalenpark, alles is online te koop. En daar word je dus echt blij van!

Kies de juiste krabpaal kat

Is jouw kat behalve van het krabben ook érg van het klimmen? Dan kun je een compleet krabmeubel voor ‘m bestellen. Oké, het neemt wat ruimte in in huis, maar je meubels blijven heel en de fotolijstjes op de kast zijn veilig. En dat is ook wat waard! Er zijn ook krabpalen met daarin verschillende mandjes. Zodat jouw kat, na uitgebreid gekrabt en geklauterd te hebben, even heerlijk tot rust kan komen. Ook het juiste materiaal voor een krabpaal kat is belangrijk. We weten allemaal dat katten gék zijn op kartonnen dozen en doosjes. Beeztees heeft daar goed naar gekeken en een speciale (design!) krabplank ontwikkeld die niet alleen gemaakt is van karton, maar ook nog eens gevuld is met catnip. Succes verzekerd!

Waarom krabben katten zo veel?

Dit doen ze vooral om hun nagels binnen de perken te houden. Zeg maar zoals jij en ik onze nagels knippen. Zeker katten die niet (veel) buiten komen, hebben de nare neiging om je meubels en je gordijnen aan te pakken. Door een goede krabmogelijkheid in huis te zetten, bied je ze een andere, betere optie. Toont je kat geen interesse? Dan kan het zijn dat wat vloeibare catnip de oplossing biedt. Door dit spulletje op de krabpaal kat te spuiten of te vegen, wek je sowieso de interesse van je kat.

Heeft een kat echt zo’n groot meubel nodig?

Is jouw kat een gezapige oude dame of heer, dan heeft zo’n krabmeubel misschien niet zoveel zin. Maar heb je jonge katten in huis, dan kunnen ze zich heerlijk uitleven op een groot meubel. Ze kunnen er, zoals ik al schreef, aan krabben, in klimmen en lekker in slapen. Natuurlijk hoef je niet perse een groot meubel neer te zetten. Een wat kleinere krabpaal is ook voldoende. Maar zorg er dan wel voor dat je kat een fijn plekje heeft om te kunnen slapen en nog wat losse speeltjes zodat hij of zij zich niet zal vervelen.