De populariteit van Visgraat pvc vloeren

Als je op de televisie naar de verschillende woonprogramma’s kijkt, dan zie je steeds vaker visgraat PVC vloeren langskomen. De visgraatvorm van de vloer is al eeuwenoud, maar is weer helemaal trending momenteel. Meestal wordt het visgraatmotief gebruikt bij een modern of industrieel interieur. Maar hoe komt het dan dat Visgraat PVC vloeren dan zo populair zijn? In deze blog lees je meer over de populariteit van de Visgraat PVC vloeren.

Waar komt de visgraat vloer vandaan?

In de 16e eeuw werd door de Italianen in paleizen en kastelen de visgraat vaak al gelegd. Of dat dan ook de oorsprong is van de visgraat vloer is niet helemaal duidelijk. Maar het eerste wat ervan terug te vinden is leidt ons dus naar Italië en de 16e eeuw.

Wat zijn de voordelen van een visgraatvloer?

De aanblik is toch wel het allergrootste voordeel dat je kan bedenken bij een visgraatvloer. Dat verklaart natuurlijk meteen ook waarom deze in paleizen en kastelen werd gelegd. Het is een stijlvolle vloer en geeft een hele mooie en luxe uitstraling aan de ruimte.

Een visgraatvloer is beschikbaar in verschillende materialen. De meest gebruikte van deze tijd zijn de Visgraat pvc vloeren. Een bijkomend voordeel van Visgraat pvc vloeren is dat ze zeer geschikt zijn om te leggen in combinatie met vloerverwarming.

Het leggen van een visgraatvloer heeft nog veel meer voordelen. Deze voordelen zijn:

·        Het tijdloze en sfeervolle van de vloer is uniek

·        Het is te verkrijgen in allemaal verschillende maten en kleuren

·        Een visgraatvloer is in iedere ruimte te leggen

·        Visgraat pvc vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Naast de voordelen heeft een visgraatvloer natuurlijk ook een aantal nadelen. Om deze ook inzichtelijk maken staan ze hieronder voor je op een rijtje. Het gaat om de volgende nadelen:

·        Het leggen van een Visgraat Pvc vloer is kostbaar, zeker als je hem laat leggen

·        Een visgraatvloer kan je niet in iedere ruimte leggen, maar niet als deze van PVC is.

·        De vloer moet egaal zijn, anders kan je geen Visgraat pvc vloeren leggen

De voordelen van PVC ten opzichte van laminaat en parket

Naast de voordelen van het patroon heeft het materiaal PVC ook een aantal voordelen ten opzichte van die van laminaat of parket. Het meest belangrijke voordeel van PVC is de vochtdoorlatendheid. PVC laat geen vocht door. Dit is bij laminaat en parket wel het geval.

Sterker nog, door vocht kan bij parket of laminaat je hele vloer kapotgaan. Dit is bij PVC helemaal niet het geval. Het is zelfs zo dat je PVC laminaat in de keuken of badkamer ook heel goed zou kunnen leggen door de dichtheid van het materiaal.

Naast de vochtwering is de geluiddemping en de isolatie met PVC vloeren ook veel beter. Ook dit heeft te maken met de dichtheid van PVC. Hierdoor is het ook zeer geschikt in samenwerking met vloerverwarming.

De afwerking van een PVC vloer

Voor het afwerken van een PVC vloer zou je iedere soort plint kunnen gebruiken. De meest gebruikte plinten hiervoor zijn MDF plinten. Deze zijn zeer geschikt om in combinatie met een PVC vloer te gebruiken.