Beste ontstopper voor jouw toilet

Een verstopt toilet zorgt altijd voor veel ellende en ongemak. Het is altijd schrikken als je ontdekt dat je toilet niet meer goed door kan lopen. Spoel je de nog een keer door, dan zal het resultaat hiervan zijn dat de toiletpot overloopt.

Het ergste van een verstopt toilet is dat je er ook geen gebruik meer van kunt maken. Dit is zeker een groot probleem wanneer je maar een toilet in huis hebt. Hoog tijd om de wc te ontstoppen! Dat doe je natuurlijk bij voorkeur met de Beste ontstopper.

De oorzaken van een verstopt toilet

Zit je toilet verstopt dan komt dit niet zomaar uit het niets. Een verstopt toilet heeft een oorzaak. Dit kunnen zelfs meerdere oorzaken zijn.  Vaak weet je zelf al wel wat de reden is dat jouw toilet ineens verstopt geraakt is.

Weet je wat de reden van de verstopping is, dan kan je totdat je de beste ontstopper in huis hebt zelf proberen om de verstopping op te lossen. Het is ook mogelijk dat je toilet verstopt geraakt is door een oorzaak die je niet zelf kunt achterhalen.

Een veel voorkomend probleem van een verstopt toilet is het gebruik van te veel toiletpapier. Wordt er bij het doorspoelen van het toilet niet genoeg water gebruikt, dan is de kans groot dat een prop wc-papier ergens blijft steken.

Hierdoor zal het toilet verstopt raken. Een voordeel van een verstopt toilet door wc-papier is dat deze verstopping nooit heel erg diep zit. Over het algemeen kan je een prop vastzittend wc-papier eenvoudig zelf verwijderen.

Het kan ook voorkomen dat er een voorwerp in de afvoer van het toilet komt vast te zitten. Dit kan een luchtverfrisser of een stukje speelgoed van je kind zijn. Omdat er in de afvoerleidingen een aantal bochten zitten zullen deze voorwerpen vroeg of laat voor een verstopping zorgen.

Veel dames spoelen regelmatig hun maandverband door het toilet. Ook dit kan een reden voor een verstopping zijn. Dit maandverband zal eenmaal in de afvoer aangekomen door het water op gaan zwellen. Zo raakt je toilet verstopt.

Een verstopt toilet oplossen met de beste ontstopper

Zit je met een hardnekkige verstopping in je toilet, dan wil je om dit op te lossen natuurlijk de beste ontstopper gebruiken. Zo weet je zeker dat de verstopping opgelost is en kan je weer met een gerust hart gebruik maken van je toilet.

Om verstopping in de toekomst te voorkomen kan je een aantal methodes gebruiken die de afvoer net wat schoner houden. Dit kan helpen om verstopping van je toilet te voorkomen. Je weet dat voorkomen nog steeds beter is dan genezen!

Tegen kalkaanslag kan je maandelijks je toilet met azijn en soda spoelen. Zorg dat er naast het toilet een afvalbak staat voor maandverband. En spoel nooit etensresten, vet en olie door de afvoer van je toilet. Vet zal na verloop van tijd hard worden en zo de afvoer van je toilet blokkeren.