Bespaar ruimte en kies voor een hoekbad

Door een hoekbad in je badkamer te plaatsen kun je heel wat ruimte besparen. Is de ruime van jouw badkamer klein, maar wil je toch graag kunnen genieten van een warm bad? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Een gewoon ligbad neemt vaak behoorlijk wat ruimte in, maar met een bad in een hoekige vorm kun je ook in een wat kleinere badkamer heel gemakkelijk een bad plaatsen. Daarnaast ziet zo’n hoekig bad er vaak ook nog een stuk strakker en mooier uit. Wanneer je op zoek gaat naar een hoekbad zal je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Welke vorm wil je precies? En welke grootte past het beste bij je badkamer? Ook is zo’n bad verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kun je niet alleen kiezen voor een wit of crèmekleurig bad. Tegenwoordig behoort een zwart bad namelijk ook tot de mogelijkheden. Zeker wanneer jij je badkamer een industriële uitstraling wilt geven zal zo’n zwart bad niet misstaan. 

De badkamer renoveren 

Een hoekbad kun je niet zomaar in je badkamer plaatsen. Hier moeten namelijk ook de nodige voorbereidingen voor getroffen worden. Misschien staat er nu zelfs wel een douchecabine in je badkamer op de plaats waar je eigen een bad zou willen plaatsen. Het beste kun je een bad in je badkamer plaatsen wanneer je de badkamer gaat renoveren. En als je dan toch bezig bent kun je net zo goed ook op zoek gaan naar nieuwe kranen en misschien zelfs wel een nieuw badkamermeubel. Welke situatie ook het beste bij jou past, het is altijd belangrijk om de uitstraling en de kleur van het bad af te stemmen met de uitstraling van de rest van de badkamer. Hierdoor creëer je een mooie eenheid. Ben je van plan om je huidige badkamer te renoveren? Denk dan goed na over de verschillende mogelijkheden die je hebt.

Hoe groot moet het hoekbad zijn?

Wanneer je voldoende ruimte in je badkamer kun je er wellicht voor kiezen om naast een hoekbad ook een douchecabine in je badkamer te plaatsen. Is dit niet het geval? Dan is het belangrijk dat het bad voldoende ruimte heeft zodat je hierin ook kunt douchen. Daarnaast is het dan ook belangrijk dat je een douchescherm bij het bad plaatst. Hierdoor voorkom je dat heel de badkamer nat is nadat je gedoucht hebt. Er zijn verschillende mogelijkheden om ook in een kleinere badkamer een hoekbad te combineren met een douche. Tevens zijn er hoekbaden die beschikken over een zitgedeelte. Hierdoor kun je zittend douchen. Heb je kleine kinderen? Dan is zo’n zitgedeelte echt ideaal. Zo kunnen je kinderen lekker spelen in bad en wanneer ze gedoucht moeten worden kan dit ook zittend. 

Verschillende vormen 

Een hoekbad is verkrijgbaar in verschillende vormen. Je kunt kiezen voor een wat ronder bad, maar ook voor een vierkant of een rechthoekig bad. De vorm van het bad is natuurlijk afhankelijk van de functie die het bad krijgt en van de ruimte waarover je beschikt. Wanneer je namelijk ook in het bad wilt douchen is het raadzaam om een wat groter bad aan te schaffen dan wanneer je enkel in het bad wilt liggen. Gelukkig is er voldoende keuze zodat voor iedere badkamer het meest geschikte bad verkrijgbaar is.