Alles wat u moet weten over duo rolgordijnen

duo rolgordijn goedkoop

Heb jij je oog laten vallen op een duo rolgordijn? Dan zijn heb jij er misschien ook een aantal vragen over. Hieronder lees je wat handige tips en gebruikservaringen om jou te helpen bij de keuze.

duo rolgordijn goedkoop

 Wat is een duo rolgordijn

Een duo rolgordijn die bestaat uit open en gesloten delen. Bij het oprollen of neerlaten van het rolgordijn schuiven de banen voor elkaar langs. Zo kun jij tussen de banen door kijken of juist privacy creëren door de banen te sluiten. Een duo rolgordijn kun je op iedere gewenste hoogte hangen. Last van zon, inkijk of gewoon aankleding, je kunt er alles mee. Is een duo rolgordijn goedkoop? Zoveel types zoveel prijzen.

 Doorkijk of geen doorkijk

Tussen de banen van het rolgordijn zit of een vitrage stof of een soort gaas. Dit verschilt per type. Let hierbij wel op dat als het gordijn in de door kijk stand staat je door 2 vitrage stoffen of gaasjes heen kijkt. Dit is wat waziger dan dat u misschien had gedacht, zeker met het zonlicht er op. Daar in tegen is het ideaal omdat de mensen ook lastiger van buiten naar binnen kunnen kijken.

 Verduisterend en licht door latend

Er zijn verschillende type stoffen. Kies je voor een verduisterende voor in de woonkamer, let dan wel op dat het rolgordijn in de door kijk stand 2 banen voor elkaar heeft. Hierdoor komt er weinig licht naar binnen. Voor een slaapkamer is het natuurlijk ideaal. Let daar bij wel op de kieren. Het gordijn zit op een rol die links en rechts steunen heeft. De ketting loopt ook naast het doek. Het doek kan verduisterend zijn maar langs de kieren kan zeker nog licht naar binnen komen.

 Een lijnenspel

Neem jij bijvoorbeeld voor alle 5 ramen in de kamer een duo rolgordijn dan moet je rekening houden met alle horizontale lijnen voor het raam. Hoe meer ramen hoe meer lijnen. Dit kan soms wat drukker ogen dan dat je het bijvoorbeeld voor één raam kiest.

Duo rolgordijnen goedkoop? Er zijn zoveel stofsoorten, er zit voor elk budget wel wat tussen.